Rudar Premogovnika Velenje Simon Rožič »heroj za vse čase«

Prvi cikel glasovanja vseslovenskega socialnega projekta »Heroji za vse čase« je zaključen. Med vodilnimi na lestvici herojev je rudar Simon Rožič, zaposlen v Premogovniku Velenje, ki je zmagovalec v skupini Rudarji in drugouvrščeni na skupni lestvici.
Podjetje Birt si skupaj s Sašem Hribarjem ter Valom 202 skuša prizadevati za vrnitev pozitivnih občutkov ljudem vseh poklicev. Ljudem, ki z vnemo in zanosom opravljajo svoj poklic in pri tem niso medijsko izpostavljeni. Takšen je tudi poklic rudarja, za katerega še vedno veljajo načela pripadnosti, požrtvovalnosti, tovarištva in nesebične pomoči. V projektu sodeluje tudi Premogovnik Velenje, ki se zaveda, da brez znanja, truda, prizadevnosti in nenehnega učenja zaposlenih kot podjetje ne bi bili tako uspešni.
Simon Rožič, heroj rudarjev, je ob tem dejal: »To mi pomeni veliko zadovoljstvo in je hkrati potrdilo, da se delo opravlja vestno. Zahvaljujem se vsem sodelavcem in ostalim zaposlenim v Skupini Premogovnik Velenje, ki so glasovali zame, prav tako pa tudi vsem ostalim naključnim obiskovalcem spletne strani www.heroji.si/poklici, ki so namenili svoj glas rudarskemu poklicu.«
Delo rudarja se je v preteklih 100 letih močno spremenilo. Svoje je dodala predvsem moderna in napredna tehnologija. Kljub temu pa v rudarstvu ostajajo temeljne vrednote iste, kot so veljale že v preteklem desetletju.
»V jami se prav vsak dan zavedamo, kako pomembne so, predvsem tovarištvo, zaupanje, požrtvovalnost in nesebična pomoč. Poklic rudarja opravljam že 13 let in ob tem moram poudariti, da so v tem poklicu zelo pomembne delovne navade, saj je le tako lahko delo uspešno in varno opravljeno.«
Heroji z največ glasovi v posamezni skupini so bili slovesno imenovani za »Heroje za vse čase« na zaključni televizijski oddaji, ki je bila na sporedu v soboto, 18. junija 2011, na Televiziji Slovenija.

Objavljeno: 20-06-2011