Ogled Muzeja premogovništva Slovenije v okviru prireditev ob Turističnem tednu

Turistična zveza Velenje v sodelovanju s turističnimi društvi in ostalimi turističnimi ponudniki organizira že četrti Turistični teden. Le-ta se bo pričel v petek, 17. junija 2011, in zaključil na Dan državnosti, 25. junija 2011. V okviru prireditev se bo že tradicionalno predstavil tudi Muzej premogovništva Slovenije v Velenju.

Dan Muzeja premogovništva Slovenije bo v sredo, 22. junija 2011. Ta dan bo, od 10. do 16. ure, možen brezplačen ogled zunanjega dela muzeja. Možen bo ogled predstavitve slovenskih premogovnikov (stanovanje, črna garderoba, skok čez kožo, zbirka mineralov …) ter razstave akademskega slikarja Žarka Vrezca z naslovom »Poljudnoznanstvene ilustracije«.
Muzej premogovništva  Slovenije v letošnjem letu obeležuje 12-letnico delovanja, v tem času ga je obiskalo skoraj 330.000 domačih in tujih obiskovalcev. Muzej je multimedijsko opremljen v slovenskem, nemškem, angleškem in italijanskem jeziku, omogoča ogled invalidom na vozičkih, obiskali pa so jih tudi že slepi in slabovidni. Ambicija muzeja je zgodbo o slovenskem premogovništvu približati čim večjemu številu obiskovalcev.

Objavljeno: 16-06-2011