Nočni ogled Muzeja premogovništva Slovenije in obisk dedka Mraza

V Muzeju premogovništva Slovenije v Velenju bodo že tradicionalno popestrili decembrske dni z zanimivimi dogodki. V soboto, 18. decembra 2010, vas vabijo na nočni ogled muzeja, ustvarjalne otroške delavnice, obiskal pa jih bo tudi dedek Mraz.

Tradicionalni nočni ogled Muzeja premogovništva Slovenije bo tokrat v soboto, 18. decembra, med 13. in 20. uro. Pridružil se bo tudi dedek Mraz, ki bo izpolnjeval drobne otroške želje, skrbel za vedro in praznično razpoloženje, pri tem pa mu bodo pomagali člani Veteranske godbe UNI Velenje. Ob 16. uri se bodo pričele Bergmandeljčeve ustvarjalne delavnice za otroke, ki bodo potekale pod vodstvom akademskega kiparja Jiržija Kočice. V delavnici, ki je pripravljena v sodelovanju z Odborom za kulturo Premogovnika Velenje, bodo otroci ustvarjali novoletne okraske. Ob 18.30 uri bodo člani gledališke skupine Pravljični dotik uprizorili predstavo za otroke z naslovom Čarovnica Mica in severna zvezda. Po predstavi bo otroke obiskal dedek Mraz.

Muzej premogovništva Slovenije je postavljen v resnično okolje nekdanje Jame Škale, v rudarske rove 180 m globoko pod zemeljsko površino, kar omogoča nepozabno doživetje, tako za odrasle kot za otroke. V Beli garderobi pa si lahko do 20. januarja 2011 ogledate razstavo »Sonca« profesorja Darka Slavca.

Informacije in rezervacije na številki 03 5870 997.

Vabljeni, da praznične dni letos preživite malo drugače.

Objavljeno: 15-12-2010