Druga civilna poroka v Muzeju premogovništva Slovenije v Velenju

To soboto, 23. oktobra 2010, bodo imeli v Muzeju premogovništva Slovenije drugo civilno poroko, odkar je bila leta 2006 v njegovem podzemlju postavljena kapelica sv. Barbare. Poročila se bosta Biljana Kljaić in Dušan Škoberne iz Tržiča.

Mladoporočenca sta za poročno slovesnost sestavila poseben program in izbrala izviren način poroke. Nevesta in ženin se bosta poročila oblečena v delovne rudarske obleke, namesto konfetov pa bodo svatje dobili kos premoga z originalno rudarsko markico – to naj bi prinašalo srečo.

Svatje bodo v muzej prišli ob 12. uri in si najprej ogledali podzemni del muzeja, ob 14. uri pa se bo v kapelici sv. Barbare, ki leži 160 m pod zemeljsko površino, začel poročni obred. Po zdravicah in pogostitvi v Bergmandeljčevem salonu, prav tako v podzemlju, bosta mladoporočenca ob 15.20 pred muzejem še skočila s soda čez kožo ter bosta s tem simbolično sprejeta tudi v rudarski stan.

V Muzeju premogovništva Slovenije z veseljem ustrežejo obiskovalcem, ki želijo izvirno in posebno okolje muzeja uporabiti za posebne dogodke, doživetja – obletnice, srečanja, izobraževanja in poroke. Za slednje dogodke, kot pravijo, še posebej velja rudarski pozdrav SREČNO.

Objavljeno: 21-10-2010