Skupna vstopnica za ogled premogovniškega muzeja in kopanje v Termah Topolšica

Premogovnik Velenje in Naravno zdravilišče Topolšica sta se dogovorila o poslovnem sodelovanju pri trženju in prodaji skupne vstopnice za ogled Muzeja premogovništva Slovenije v Velenju in kopanje v Naravnem zdravilišču Topolšica. Oba pogodbena partnerja bosta po dogovorjenem urniku vodila svoje goste v muzej oziroma kopališče. Odrasli bodo za ogled muzeja in triurno kopanje v bazenu plačali 15 €, otroci, dijaki in študentje 11 €, upokojenci pa 14 €.

Muzej premogovništva Slovenije v Velenju velja za najbolj obiskan slovenski podzemni muzej in za eno izmed najbolj prepoznavnih turističnih točk Šaleške doline. Na strokovnem področju sodeluje z Muzejem Velenje in Tehniškim muzejem Slovenije. Eden od ciljev muzeja sta njegovo močnejše vključevanje v turistično ponudbo SAŠA regije in nenehno dopolnjevanje ponudbe in v doseganje tega cilja spada tudi novo poslovno sodelovanje s Termami Topolšica.

Poslanstvo muzeja je prenašati navdušenje do rudarskega poklica na obiskovalce, hkrati pa negovanje starih rudarskih vrednot: spoštovanja, tradicije, zaupanja, solidarnosti. Muzej ohranja znanje iz premogovniške dejavnosti, pozitivno promovira premogovništvo in Premogovnik Velenje, ob tem pa s stalnimi zbirkami na površini, občasnimi razstavami in različnimi dogodki ponuja tudi kulturne vsebine, kot so otroške delavnice, predavanja, gledališke ali glasbene predstave.

Objavljeno: 12-08-2010