Forum idej v okviru natečaja Zmagovalna ideja 2010

V torek, 15. junija 2010, je v okviru natečaja Zmagovalna ideja 2010, v Medpodjetniškem izobraževalnem centru potekal Forum idej. Na forumu je bilo predstavljenih 5 idej od devetih prispelih. Organizator natečaja je SAŠA inkubator.

Natečaj »Zmagovalna ideja« je regijsko tekmovanje start-up podjetij za najboljši poslovni načrt, v sklopu katerega SAŠA inkubator organizira vrsto podjetniških delavnic. Ena izmed njih je tudi Forum idej, na katerem posamezniki in skupine predstavijo prijavljene ideje. Tokrat so bile predstavljene naslednje podjetniške ideje: Tadej Vodušek in Vesna Petek Vodušek sta predstavila idejo na temo »Delavnice s področja agronomije v Centru starejših Zimzelen«, portal Nasmeh365.si je predstavil vodja portala Primož Pirtovšek, idejo na temo »Sanacija in rekultivacija degradiranih površin na slovenskem in tujih trgih« je predstavil Uroš Planinc, projektna skupina Fokus Visit Trim je predstavila projekt »Mentalna prevencija za Koroško- Savinjsko regijo«, podjetniška skupina Feniks pa je prikazala idejo, kako koristno uporabiti odpadno toplotno energijo Termoelektrarne Šoštanj s projektom, poimenovanim »Zeleni krematorij«. Udeleženci foruma so lahko obenem prisluhnili tudi zanimivim predavanjem na temo podjetništva.

Natečaj Zmagovalna ideja poteka z namenom razvoja podjetniške aktivnosti v SAŠA regiji in promociji pomena inovativnega podjetništva.  Z njim želi SAŠA inkubator  vzpodbuditi pozitivno regionalno tekmovalno vzdušje in kot subjekt podpornega podjetniškega okolja z drugimi organizacijami inovativnega okolja v regiji graditi prepoznavno podjetniško usmerjeno regijo Saša.

V okviru projekta bodo potekale še naslednje aktivnosti:
– od 16. do 20. avgusta 2010 prva delavnica,
– od 23. do 27. avgusta 2010 druga delavnica,
– 7. septembra 2010 tretja delavnica,
– 14. septembra 2010 četrta delavnica,
– do 30. septembra 2010 oddaja poslovnih načrtov,
– od 30. septembra do 5. oktobra 2010 pregled poslovnih načrtov,
– od 6. oktobra do 10. septembra 2010 zagovori pred komisijo ter
– med 25. in 29. oktobrom 2010 zaključni dogodek.


Zbiranje idej še ni zaključeno, zato vas vabimo, da se pridružite natečaju tudi tisti, ki se za to še niste odločili. Ideje bo SAŠA inkubator zbiral vse do oddaje poslovnega načrta, torej do 30. septembra 2010.

Objavljeno: 16-06-2010