35 let Rdečega križa Premogovnika Velenje

V juniju 2010 0bmočna organizacija Rdečega križa Premogovnika Velenje obeležuje 35. obletnico obstoja in delovanja. Ob tej priložnosti bodo pripravili slovesnost, ki bo potekala v ponedeljek, 7. junija 2010, ob 13. uri, v prostorih Zelene dvorane Premogovnika Velenje. Zbrane bodo nagovorili direktor Premogovnika Velenje dr. Milan Medved, predsednica RK PV Damjana Kričej in predsednik RK Velenje Jože Kožar.

Glede na število odvzemov krvi je Premogovnik Velenje v Šaleški dolini in tudi v Sloveniji kot podjetje še vedno med najštevilčnejšimi in najbolj humanimi. Glavna dejavnost OO RK Premogovnika Velenje je usmerjena k oblikovanju širšega zavedanja o pomenu prostovoljnega krvodajalstva in vzpodbujanju ljudi, da postanejo redni krvodajalci. S pomočjo propagandnega materiala poskušajo zaposlene seznaniti z zdravim in uspešnim načinom življenja, dejavni pa so tudi na področju donatorstva pri izvedbi različnih aktivnosti.

Na slovesnosti ob 35-letnici bodo zaslužnim članom podelili zahvale za pomoč pri delovanju Rdečega križa. Slovesnost bo popestril kitarski kvartet Glasbene šole Frana Koruna Koželjskega Velenje.

Objavljeno: 04-06-2010