Blagoslov Centra starejših Zimzelen v Topolšici

1. junija 2010 je v Centru starejših Zimzelen v Topolšici potekala slovesnost, na kateri je celjski škof dr. Stanislav Lipovšek blagoslovil center in opremo v kapelici doma. Slovesnosti sta se poleg krajanov, stanovalcev in zaposlenih v domu udeležila tudi šoštanjski župan ter poslanec v DZ RS Darko Menih in direktor družbe PV Invest, ki je zgradila Center starejših, mag. Drago Potočnik.

Zbrane je nagovorila direktorica centra Andreja Štefan Bukovič, ki je poudarila, da je Zimzelen mlad, a zeleni s pomočjo vseh ljudi, ki so se pred dvema letoma povezali v ideji o graditvi centra za varstvo odraslih ter ji dodali svojo moč in vizijo. »Zimzelen zeleni v okviru Skupine Premogovnik Velenje, ki je tudi na ta način, ko je sprejela izziv s področja socialnega varstva, pritrdila svojemu sloganu čut za prihodnost.«

Temeljni kamen za Center starejših Zimzelen je bil položen 12. septembra 2008, 20. oktobra 2009 pa je bil center odprt. 19. novembra 2009 so sprejeli prve stanovalce, 3. maja letos pa pričeli z izvajanjem dnevnega varstva in sprejeli prvega uporabnika te storitve. V tem kratkem času delovanja centra so pripravili veliko kulturnih in družabnih prireditev ter strokovnih predavanj, ki se jih poleg stanovalcev centra udeležujejo tudi krajani Topolšice in okolice. Blagoslov centra in kapelice, ki ga je z glasbenim programom obogatil Oktet Zavodnje, je bil nova prelomnica v širitvi duha in kulture.

Objavljeno: 02-06-2010