Ura za Zemljo tudi v Velenju

Mestna občina Velenje se bo letos že tretje leto zapored pridružila globalni pobudi proti podnebnim spremembam, projektu »Earth Hour« ali Ura za Zemljo, ki poziva k izklopu luči po celem svetu.

Ura za Zemljo bo letos, v soboto 27. marca, v času med 20.30 in 21.30. V mestni občini Velenje bomo takrat ugasnili razsvetljavo na Velenjskem gradu, Šaleškem gradu, na Titovem trgu in razsvetljavo Doma kulture Velenje.
Občanke in občane Mestne občine Velenje pozivamo, da v soboto, 27. marca, za eno uro tudi sami izklopijo luči in tako pokažejo svojo podporo projektu. S to simbolno gesto želimo sporočiti svetu, da je čas, da prevzamemo odgovornost in poskušamo s konkretnimi dejanji preprečiti globalno segrevanje ozračja.

Akcijo »Earth Hour« je leta 2007 prvič izvedla organizacija WWF (World Wildlife Fundation). V aktivnosti  je takrat sodelovalo mesto Sydney, v katerem je za eno uro luči ugasnilo 2,2 milijona ljudi. V lanskem letu je pri projektu sodelovalo že preko 4000 mest iz 88 različnih držav in okoli milijarda ljudi. Zdaj v času Ure za Zemljo ugasnejo tudi osvetlitev na številnih svetovnih znamenitosti (npr. osvetlitev Velikih piramid v Egiptu, Operne hiše in pristaniškega mostu v Sydneyju, akropole v Atenah, romunskega parlamenta, pariškega Eifflovega stolpa, Notre Dame in Louvre, Big Bena v Londonu in Westminstrske palače).

Objavljeno: 24-03-2010