Sprejem ravnateljev in predstavnikov izobraževalnih institucij

V torek, 9. marca 2010, je direktor Premogovnika Velenje dr. Milan Medved v Vili Široko pri Šoštanju pripravil sprejem ravnateljev in predstavnikov izobraževalnih institucij Šaleške doline. Na njem je predstavil delovanje Premogovnika Velenje v letu 2009 in njegove načrte za prihodnost.

Sprejema sta se udeležila tudi vodja Kadrovsko-splošnega področja Sonja Kugonič in vodja Izobraževalnega centra Skupine PV Boris Potrč. Kot je poudaril dr. Milan Medved, so izobraževalni center ustanovili zato, da bi skrbel za nadgradnjo znanj sodelavcev in njihovo samoizobraževanje. 
»Prepričan sem, da bo energetska dejavnost v Šaleški dolini tekla še prihodnjih 50 let in veliko generacij šolajoče mladine bo še sedelo v vaših šolskih klopeh. Med njimi bo veliko tistih, ki se bodo zaposlili v Skupini Premogovnik Velenje in ustvarjali naprej. Zato je sodelovanje med izobraževalnimi ustanovami in gospodarskimi panogami za Šaleško dolino izjemno pomembno. Za razvoj doline in celotne regije je ključnega pomena, da visoko izobražen kader ostane v dolini, zato jim moramo zagotoviti zanimiva delovna mesta,« je med drugim poudaril dr. Medved.
Srečanje je s svojim nastopom popestrila učenka Glasbene šole Frana Koruna Koželjskega Velenje Urška Šehič.

Objavljeno: 10-03-2010