Zimski klepeti v Zimzelenu – Tokratni bo pogovor o pesniku Kajuhu

V Centru starejših Zimzelen, ki so ga v Topolšici odprli lansko leto, želijo svojim stanovalcem bivanje napraviti čim bolj prijetno. Tako so v januarju pričeli z zimskimi klepeti, ki so tematsko obarvani. Gost prejšnjega večera je bil Valter Vrtačnik, domačin iz Topolšice. Skozi svojo zgodbo otroka in mladeniča je predstavil življenje in dogajanje v kraju nekoč, stanovalci, zaposleni in ostali gostje pa so s svojimi spomini dopolnjevali in pletli anekdote ter spomine na Topolšico.

V četrtek, 11. februarja 2010, ob 17. uri v dnevnem prostoru Centra starejših Zimzelen bodo pripravili naslednji pogovor, in sicer s sostanovalko Jožefo Skornšek – Placerjevo Pepco. 87-letna sostanovalka bo spregovorila o pesniku Karlu Destovniku Kajuhu, ki ga je osebno poznala, pri sebi pa še vedno hrani njegovo prvo knjižico izdanih pesmi ter recitira tudi njegovo ljubezensko pesem, ki je ni nikoli objavil. Pogovor bo vodila Diana Janežič.

Prijazno vas vabimo, da se pridružite stanovalcem in zaposlenim v Centru starejših  Zimzelen, da bo druženje še lepše in pestrejše. 

Objavljeno: 11-02-2010