Priznanje za krvodajalce Premogovnika Velenje

Organizacija Rdečega križa v Premogovniku Velenje je za razumevanje in družbeno odgovorno delovanje na področju humanitarne dejavnosti prejela posebno priznanje. Podeljeno je bilo 17. novembra v okviru Mednarodnega strokovnega srečanja ob 60. obletnici Transfuzijskega oddelka Splošne bolnišnice Celje. Srečanje je bilo namenjeno strokovni izmenjavi izkušenj s področja transfuziologije in podelitvi zahval najbolj uspešnim območnim združenjem celjske regije, posameznikom in osnovnim organizacijam RK. Priznanje je za OO RK v Premogovniku Velenje prevzela njena predsednica Damjana Kričej.

V Skupini Premogovnik Velenje je aktivnih 800 krvodajalcev. Do 23. novembra so krvodajalci Premogovnika Velenje kri darovali že 1829-krat, pred njimi pa je še jesenska krvodajalska akcija, ki poteka med 23.-27. novembrom. V lanskem letu je bilo v Premogovniku Velenje zabeleženih 2116 odvzemov krvi.

Krvodajalstvo je le ena od aktivnosti osnovne organizacije Rdečega križa v Premogovniku Velenje. Program dela zajema tudi pomoč bolnim članom organizacije, krajevnim organizacijam RK ter vključevanje v dejavnostih Območnega združenja RK Velenje. Pri svojih akcijah OO Rdečega križa sodeluje tudi z upravo podjetja ter vodstvi povezanih družb in to sodelovanje ocenjuje kot zelo dobro.

Objavljeno: 30-11-2009