HTZ Velenje se predstavlja na MOS v Celju

Na letošnjem 42. mednarodnem sejmu MOS, ki v Celju poteka med 9. in 16. septembrom, se povezana družba Premogovnika Velenje HTZ Velenje predstavlja že sedmo leto zapored. Rdeča nit letošnje predstavitve v hali L so eksterni programi podjetja oz. programi, ki že vrsto let delujejo tudi na trgih izven Skupine Premogovnik Velenje. Ti programi so sončne elektrarne Sonelex, vodni filtri AquaVallis, programi delovne zaščite, kovinske galanterije ter HTZ studia za oblikovanje in fotokopiranje.

V okviru programa AquaVallis predstavljamo pretočni filtrni sistem, kjer lahko obiskovalci vidijo čiščenje onesnažene vode, ki se skozi filtre prečisti do mere, da postane pitna. Poleg je nameščen pitnik za pitje sveže hladne ali vroče filtrirane vode. Kot novost programa AquaVallis predstavljamo prototip bidon s filtrom za sprotno čiščenje vode. Z bidonom bomo lahko zajemali vodo iz jezer in rek, ki se bo skozi filter očistila do te mere, da bo užitna za pitje.

Program Sonelex predstavlja sisteme za izgradnjo sončnih elektrarn, predstavljene pa so tudi nekatere komponente za podkonstrukcije sončnih elektrarn, za katere imajo sklenjene zastopniške pogodbe. Skupina Premogovnik Velenje predstavlja program delovne zaščite, kovinske galanterije, pranje in negovanje perila, storitve studia HTZ ter varovanja. Kot novost je predstavljena antivibracijska rokavica, ki je izdelana posebej za gozdarske delavce za zmanjševanje vplivov vibracij pri delu z motorno žago.

Objavljeno: 14-09-2009