Poziv h kampanji Ugasnimo luči

Mestna občina Velenje poziva občanke in občane, da se v soboto, 28. marca 2009, od 20.30 do 21.30 pridružijo šestdesetminutni svetovni kampanji – Ugasnimo luči. V Mestni občini Velenje, kjer učinkoviti rabi energije namenjamo precej aktivnosti, bomo v sklopu kampanje ugasnili javno razsvetljavo na Vodnikovi ulici. Občina bo v kampanji sodelovala že drugič. 

Earth hour (ura Zemlje) je kampanja, ki je bila prvič uspešno izpeljana v Avstraliji leta 2007, pod taktirko svetovne organizacije WWF (World Wide Fund For Nature). Pobudniki kampanje vabijo, da se s preprostim dejanjem ugašanja luči in električnih ter elektronskih naprav pridružimo sporočilu, da je, če želimo ublažiti globalno segrevanje in preprečiti katastrofalne posledice, skrajni čas za odločno ukrepanje. Cilj kampanje je, da se k pozivu istočasno pridruži milijarda ljudi po vsem svetu.
Letos v pobudi uradno sodeluje več kot 20 svetovnih mest – Koepenhagen, Toronto, Chicago, Melbourne, San Francisco, Tel Aviv, New York, Rim … Podpirajo pa jo tudi številne organizacije – Združeni narodi, Evropska unija, Mednarodni olimpijski komite, Združenje evropskih nogometnih zvez …

Vabljeni k sodelovanju! 

Objavljeno: 27-03-2009