Redna letna skupščina NK Rudar

V četrtek, 6. novembra 2008, je v Restavraciji Jezero v Velenju potekala redna letna skupščina Nogometnega kluba Rudar. Prisotne je pozdravil predsednik NK Rudar Dejan Radovanovič, o delu v minuli sezoni pa je poročal tehnični vodja Miran Jalušič. Zadovoljstvo v klubu je po minuli sezoni veliko, saj je članska ekipa napredovala v prvo slovensko nogometno ligo – in to prav v letu, ko NK Rudar praznuje 60-letnico delovanja.

Mlajše selekcije so končale prvenstva v svojih kategorijah po pričakovanjih. Trenutni rezultati so sicer nekoliko slabši od pričakovanih, a v tako izenačeni ligi se lahko stanje popravi že po nekaj krogih.
Finančno poslovanje je zadovoljivo, klub posluje dobro, brez neizplačanih obveznosti in pozitivno. Tudi nadzorni odbor je poročal, da se v klubu dela odgovorno in korektno.

V razpravi so posamezni razpravljalci ocenili, da je stanje v klubu pozitivno, dela se sistematično in načrtno, dobro deluje nogometna šola, v članski ekipi igrajo večinoma domači igralci, zelo razveseljivo je, da so se na tribune vrnili gledalci. Tekme Rudarja so druge najbolj gledane v prvenstvu.

Veliko zaslug za vse to ima uprava generalnega pokrovitelja, Premogovnika Velenje, ki je poleg urejenosti razmer v klubu pripomogla tudi k pozitivnemu razmišljanju o nogometu v Šaleški dolini in motivirala športne navdušence za obiske tekem.

Objavljeno: 06-11-2008