Harmonikarski orkester Barbara na II. reviji harmonikarskih skupin in orkestrov v Novem mestu

Člani harmonikarskega orkestra Barbara Premogovnika Velenje, ki so prvič javno nastopili v decembru leta 1997, s skupnimi vajami pa so pričeli le kakšen mesec prej, se bodo danes, v četrtek, 2. oktobra 2008, ob 18. uri udeležili II. revije harmonikarskih skupin in orkestrov Slovenije 2008. Nastopili bodo v veliki dvorani Kulturnega centra Janeza Trdine v Novem mestu. 

Poleg njih se bodo na reviji predstavili še Harmonikarski orkester Glasbene šole Radovljica, Harmonikarski orkester Griže, Harmonikarski orkester Mikola, Klub harmonikarjev Stopar, Harmonikarski orkester Tomaža Kastelica, Društvo harmonikarjev Mirna Peč, Društvo ljubiteljev harmonike Godič, Orkester harmonikarjev Pustotnik.

Danes združuje Harmonikarski orkester Premogovnika Velenje 24 članov, rudarjev, ki poleg trdega dela pod zemljo, gojijo tudi tradicijo slovenskega ljudskega godčevstva. Zaradi tako velike zasedbe in igranja zgolj na diatonično harmoniko, popularno frajtonerico, je takšen orkester edinstven v slovenskem prostoru. Člani vadijo in nastopajo pod mentorskim vodstvom Mira Klinca.

Objavljeno: 02-10-2008