NK Rudar z dnevom nogometa obeležil svojo 60. obletnico

2. julija je nogometni klub Rudar z dnevom nogometa na mestnem stadionu v Velenju obeležil 60. obletnico svojega obstoja. V prijateljski tekmi so se klubski nogometaši pomerili z nasprotniki NK Aluminij iz Kidričevega in jih premagali s 3 proti 1. Prvotno načrtovani nasprotnik, FC Žilina iz Slovaške, je iz objektivnih razlogov tekmo v zadnjem trenutku odpovedal. Čez dan so se zvrstile tudi tekme mlajših ekip, ženskih in mlajših ženskih ekip ter izbranih in veteranskih vrst. Športno dogajanje je popestril pester spremljevalni program.

Premogovnik Velenje je dolgoletni generalni sponzor NK Rudar in podpornik nogometa v Šaleški dolini. Njegov direktor, dr. Milan Medved, je nogometnemu klubu ob častitljivem jubileju čestital in poudaril: »Šest desetletij vašega obstoja je dolga doba. Najlepše darilo pa ste si prislužili sami z uvrstitvijo v 1. slovensko nogometno ligo. Veseli me, da ste pod svoje okrilje sprejeli tudi žensko sekcijo, saj gre za popolnitev vaših vrst.« Dodal je: »Za prihodnost nogometa v Velenju se ni bati, kar so nam s svojo igro danes dokazale tudi najmlajše selekcije. Ker se sam še kako dobro zavedam, da ljudje ob nenehnem hitenju in naprezanju v službi potrebujemo sprostitev, verjamem, da je nogomet kot najpomembnejša postranska stvar na svetu za to še kako primeren.«

Nogometnemu klubu Rudar je čestital tudi direktor HSE dr. Jože Zagožen. Ob tej priložnosti je predsedniku NK Rudar Dejanu Radovanoviču za podporo delovanja kluba izročil ček v vrednosti 20.000 evrov.
Spremljevalni program so popestrili Pihalni orkester Premogovnika Velenje, Natalija Verboten in Petar Grašo.

Objavljeno: 07-07-2008