Časopis Rudar – Praznik rudarjev je praznik celotne Šaleške doline

Takšen je naslov uvodnika tokratne, praznično obarvane tretje številke časopisa Rudar v tem letu. Zapisal ga je generalni direktor Premogovnika Velenje, ki si želi, da naj bi praznični dan ne bil zgolj rutina,ampak odskočna deska k novim načrtom.

Obiskali so nas državni sekretarji, pristojni za regionalni razvoj, kohezijsko politiko in naravne vire, o čemer smo zapisali v rubriki Z delom se vse doseže. V njej tudi o vplivih skupine HSE na okolje, ki se iz leta v leto manjšajo, uspešno izvedeni presoji sistema vodenja ter izdelavi nove ventilatorske postaje NOP 2. Z zavedanjem da je narava izobraževanja postaja vseživljenjska štipendiramo in izobražujemo za prihodnost.

Pogovarjali smo se s sodelavcem, ki pravi živi in pusti živeti. V rubriki Podjetje smo ljudje predstavljamo bolniško odsotnost v letu 2022 ter ozaveščamo o temah, ki vplivajo na naše zdravje.

Kot se za praznično številko spodobi, v njej najdete čestitke in lepe želje, tudi letos pa ne manjka priloga Upokojili so se.

V premogovniški hčerinski družbi HTZ Velenje sledijo viziji zelenih in okolju prijaznih storitev, na podlagi katerih so v zadnjih dveh letih zgradili sončnih elektrarn za več kot sedem megavatov skupne instalirane moči. O tem pišemo v rubriki Skupina Premogovnik Velenje. V njej tudi o pričakovani rasti prihodkov v Studiu HTZ, certifikatu SURE, ki ga je pridobila družba PLP, lesna industrija, slednja je bila tudi na sejmu Ligna 2023.

Kaj se je dogajalo na športnem srečanju zaposlenih v slovenski energetiki skozi besedo in fotografije predstavljamo v Tretjem polčasu. Z besedami poleti se pesem sama poje smo pospremili uvod v letni koncert Rudarskega okteta Velenje. Pihalni orkester Premogovnika Velenje pa je na 41. tekmovanju slovenskih godb koncertne težavnostne stopnje s strani Zveze slovenskih godb prejel zlato plaketo s posebno pohvalo. Člani Likovnega združenja iz Čakovca razstavljajo v Muzeju premogovništva Slovenije.

Več vsebin na spletni povezavi https://www.rlv.si/casopis-rudar/2023-2/.

Iskreno čestitamo ob 3. juliju, rudarskem prazniku.

Srečno, rudarji! Srečno, Šaleška dolina!

Objavljeno: 28-06-2023