PREMOGOVNIK VELENJE ORGANIZIRAL ŠPORTNO SREČANJE ZAPOSLENIH V SLOVENSKI ENERGETIKI

V soboto, 10. junija 2023, je na širšem območju Športnega parka Jezero v Velenju potekalo Športno srečanje družb proizvodnje električne energije Slovenije. Tradicionalnega srečanja, katerega organizatorja sta bila tokrat Premogovnik Velenje in Športno društvo Skupine Premogovnik Velenje, so se vnovič udeležili predstavniki družb obeh slovenskih energetskih stebrov, Holdinga Slovenske elektrarne in GEN energije.

Iz skupine HSE so poleg organizatorja Premogovnika Velenje sodelovali še predstavniki Holdinga Slovenske elektrarne, Dravskih elektrarn Maribor, Soških elektrarn Nova Gorica, Termoelektrarne Šoštanj, HSE Investa, RGP, ECE in Elektra Maribor Energije plus; iz skupine GEN pa so sodelovali zaposleni v družbah GEN energija, Nuklearna elektrarna Krško, Savske elektrarne Ljubljana, Hidroelektrarne na spodnji Savi, Termoelektrarna Brestanica in GEN-I.

Udeležence srečanja sta zjutraj pred začetkom tekmovalnega dela v imenu organizatorja pozdravila generalni direktor Premogovnika Velenje mag. Marko Mavec in predsednik Športnega društva Skupine Premogovnik Velenje Robert Lah. Pred podelitvijo pokalov in priznanj najboljšim so prisotne nagovorili še generalni direktor Holdinga Slovenske elektrarne dr. Tomaž Štokelj, generalni direktor GEN energija dr. Dejan Paravan in župan Mestne občine Velenje Peter Dermol.

Čeprav je namen tovrstnih dogodkov predvsem druženje in rekreacija, je v sklopu srečanja potekal tudi tekmovalni del; tekmovalci so se pomerili v nogometu, košarki, odbojki, tenisu, kegljanju, namiznem tenisu, streljanju, badmintonu in pikadu.

Skupni (absolutni) zmagovalec letošnjega športnega srečanja zaposlenih v slovenski energetiki je Premogovnik Velenje, drugo mesto je zasedla Nuklearne elektrarne Krško, tretje mesto pa je zasedla Termoelektrarne Šoštanj.

Izjemno napet boj se je v sončno-deževnem vremenu odvijal tudi na Velenjskem jezeru, kjer so se ekipe vseh udeleženih družb pomerile še v raftingu. Zmagala je ekipa GEN energija, pred ekipo Nuklearne elektrarne Krško, tretje mesto pa je zasedla ekipa Hidroelektrarn na spodnji Savi.

Tradicionalna športna srečanja zaposlenih v slovenski energetiki so poleg druženja tudi odlična priložnost za izmenjavo mnenj in izkušenj, kar je ob obilici vsakodnevnega rednega dela velikokrat težko doseči. Tudi vodilo letošnjega srečanja je bilo: »Važno je sodelovati in ne zmagati.«

Razglasitev rezultatov in družabni del dogodka je potekal v velenjski Beli dvorani, kjer je za zabavo poskrbel Ansambel Spev.

Objavljeno: 12-06-2023