Časopis Rudar – Pred nami je 1. maj, praznik dela

»Praznik dela je naša tradicija, je družabni dogodek, ki nam, delavcem, še vedno veliko pomeni,« je v uvodniku tokratne, druge številke časopisa Rudar v jubilejnem letu, dejal predsednik sindikata SPESS-PV.

V rubriki Z delom se vse doseže pišemo o izdelavi lastnega čelnega transporterja, uspešni zamenjavi krmilne opreme na izvoznem stroju ter razkladanju uvoženega premoga na novi lokaciji. V Ljubljani so obeležili 100. obletnico prvega skoka čez kožo, udeležili so se ga tudi naši sodelavci. Objavljamo še kratek zapis o podpisu dogovora o zvišanju plač v Skupini PV in režimu parkiranja avtomobilov na parkirišču NOP. Nadzorno-tehnično osebje je imelo redno letno izobraževanje, ponovno pa smo bili uspešni pri črpanju evropskih sredstev. Na Poljskem smo sodelovali na delavnici mreženja projektnih idej, naš Premogovnik pa so obiskali predstavniki makedonske Naravoslovnotehniške fakultete. Kako so se imeli dijaki Šolskega centra Velenje na praktičnem usposabljanju na Portugalskem, si lahko preberete v tej rubriki. Energetskega vrha Trebinje 2023, ki je vodilni regionalni poslovni dogodek na temo energetske prihodnosti in trajnosti proizvodnje energije, se je udeležil naš direktor. Sončna elektrarna Prapretno je bila po izboru bralcev Financ izbrana za najboljši energetsko učinkovit projekt. Bili smo na dogodku na katerem smo počastili najuspešnejše v inovacijski dejavnosti, ki si drznejo razmišljati drugače.

Na temo zdravja smo v rubriki Podjetje smo ljudje objavili dva članka z naslovoma  Krepitev duševnega zdravja in Svetovni dan zdravja. Sodelavec, zaposlen kot vodič v Muzeju premogovništva Slovenije in pripadnik Civilne zaščite, je prejel bronasti znak CZ. Ob dnevu žena smo za sodelavke pripravili tradicionalno druženje. Objavljamo še obvestilo za uporabnike garderob in kopalnic ter pralnice delovnih oblačil. Družba HTZ Velenje ima novo vodstvo, DIT je imel redno letno skupščino, Aktiv rdečega križa SPV pa je pripravil letno poročilo. Pišemo tudi o uspešno izvedeni notranji presoji. Da se dobro z dobrim vrača meni sodelavec, ki smo ga tokrat obiskali.

V Tretjem polčasu pišemo o občnem zboru upokojenih sodelavcev, Klub upokojencev pa je pripravil pregled njihovih aktivnosti. Sneg, sonce, gore – je bila  dobitna kombinacija prvenstva v veleslalomu, ki ga je Športno društvo SPV organiziralo na Golteh.

Uredništvo Rudarja vam čestita za 1. maj, praznik dela.

Časopis Rudar lahko prelistate v spletni različici na povezavi https://www.rlv.si/casopis-rudar/2023-2/.

Želimo vam prijetno branje!

Objavljeno: 25-04-2023