Pred nami so generacijski izzivi

»Vesel in ponosen sem, da sem ponovno del ekipe našega Premogovnika Velenje. Ne bojim se izzivov, čeprav se tokratna situacija bistveno razlikuje od tiste, s katero smo se spopadali pred tremi leti,« je v uvodniku zapisal generalni direktor Premogovnika Velenje mag. Marko Mavec, ki je svoj nagovor zaključil z besedami: »Verjamem, da bomo skupaj zmogli in znali zmagati v tekmi z vsemi postavljenimi izzivi!«

V rubriki Z delom se vse doseže smo zapisali o obisku predstavnikov Evropske komisije za prestrukturiranje, uvozu premoga s katerim zagotavljamo večjo obratovalno zanesljivost in stabilnost proizvodnje v TEŠ, oddaji vloge za podaljšanje časa veljavnosti rudarske pravice, še večji humanizaciji delovnih procesov v jami Premogovnika Velenje, podpisu triletne pogodbe za izvajanje tehničnega opazovanja pregradnih objektov HE na reki Soči in ČHE Avče, odprodaji Stare elektrarne ter o sposobnosti inoviranja, ki omogoča hitro prilagajanje spremembam. Dva članka smo namenili tudi zdravju in varnosti pri delu ter prenovi procesa spremljanja bolniških odsotnosti.

Za nemoteno delovanje potrebujemo ustrezen kader s področja rudarstva, strojništva in elektrotehnike, zato v rubriki Podjetje smo ljudje vabimo v našo delovno sredino. Pogovarjali pa smo se tudi z enim od delavcev iz tujega trga, ki se je našemu kolektivu pridružil junija lani. Obiskali smo sodelavca, ki pravi »Uživaj vsak trenutek življenja, kot da se ne more ponoviti«.

Športno društvo Skupine Premogovnik Velenje z različnimi aktivnostmi skozi vse leto skrbi, da so druženja njihovih članov pestra in športno obarvana. Kaj vse svojim članom nudijo, si lahko preberete v rubriki Tretji polčas. V njej tudi o predstavitvi Muzeja premogovništva Slovenije na sejmu Alpe-Adria, 91. občnem zboru naših gasilcev ter pomoči trem našim sodelavcem, ki jim je požar uničil dom. Sledijo obvestila Kluba upokojencev SPV ter nekaj foto utrinkov.

Časopis Rudar lahko prelistate tudi elektronsko na povezavi https://www.rlv.si/casopis-rudar/2023-2/.

Želimo vam prijetno branje!

Objavljeno: 28-02-2023