V PREMOGOVNIKU VELENJE SPREJEM PLAMENA LUČI MIRU IZ BETLEHEMA

Tudi letos smo v Premogovniku Velenje sprejeli plamen luči iz Betlehema, luči, ki nam daje upanje in nas nesebično povezuje že vrsto let. Akcija vsako leto znova opozarja na tisto, na kar smo morda že pozabili, a je izjemno pomembno. Luč miru je v avli upravne zgradbe Premogovnika Velenje ponovno zasvetila v petek, 23. decembra 2022. Poslanico z geslom »Vstani in sveti!« so z nami delili velenjski skavti in taborniki Šaleške zveze tabornikov.

V Premogovniku Velenje smo bili tudi letos – tako, kot že vrsto let – izjemno veseli pobude, da medse sprejmemo plamen luči iz Betlehema, saj se zavedamo, da so težki in prelomni časi hkrati tudi priložnost za rast, nova spoznanja ter neprecenljive izkušnje.

Predstavnike skavtov in tabornikov je v imenu Premogovnika Velenje sprejela mag. Irena Vodopivec, vodja področja Kadri in plače, ki je ob tem povedala: »Težki časi rojevajo tudi lepe zgodbe, dokaz za to ste vi, spoštovani skavti in taborniki. Še tako majhna dejanja, ki so odraz srčnosti in čuta za sočloveka, na koncu štejejo. Zavedamo se, da moraš sejati, če želiš žeti in da iz nič nastane le nič. Zato ne podcenjujmo moči svojih dejanj, saj že z eno majhno gesto lahko nekomu spremenimo življenje – na bolje ali na slabše. Vsi skupaj se moramo v teh zahtevnih časih potruditi, da bomo delali dobro – za ljudi, s katerimi delamo, za podjetje in okolje, v katerem delujemo.«

V 147-letni zgodovini velenjskega Premogovnika je bilo mnogo vzponov in padcev, slednje smo s pregovorno rudarsko trmo uspešno prebrodili in dokazali, da znamo ter zmoremo.

Objavljeno: 23-12-2022