MUZEJ PREMOGOVNIŠTVA SLOVENIJE ZARADI REDNIH VZDRŽEVALNIH DEL ZAČASNO ZAPIRA SVOJA VRATA

Muzej premogovništva Slovenije, ki že več kot 23 let s svojimi doživetji navdušuje obiskovalce, bo svoja vrata zaradi rednih vzdrževalnih del zaprl v soboto, 24. decembra 2022, ponovno pa jih bo odprl v torek, 10. januarja 2023. Edini podzemni muzej v Sloveniji bo v letu 2023 odprt od torka do sobote med 9.00 in 16.30.

Muzej premogovništva Slovenije ponuja kar nekaj presežkov: v globino se boste spustili z najstarejšim obratujočim dvigalom v Sloveniji, sprehajali se boste po najdebelejšem sloju premoga na svetu in si pravo rudarsko malico privoščili v najgloblje ležeči jedilnici 160 metrov pod površjem.

Vse, ki si upate v globine in skrivnostne rove Šaleške doline, čakajo edinstvena doživetja, tudi petzvezdnična. Ko želite zase in svoje najbližje ali poslovne partnerje pripraviti nekaj zares posebnega, je Velenje Underground prava odločitev. V najgloblji rudarski jedilnici vas čaka vrhunski štirihodni meni z izbrano vinsko ponudbo ter glasbenimi presenečenji. Tudi produkt Skrivnosti potopljenih vasi – odplujte po dragoceni košček preteklosti se začne v globinah Muzeja in konča z virtualnim potopom v Velenjskem jezeru.

Znak kakovosti Slovenia Unique Experience je v letu 2022 prejelo že drugo doživetje Muzeja premogovništva Slovenije, poleg gastronomske pustolovščine Velenje Underground še butični 5-zvezdični produkt Skrivnosti potopljenih vasi – Odplujte po dragoceni košček preteklosti. Slednji je bil s strani Centra za kreativno gospodarstvo JV Evrope, Zavoda Big nagrajen še z mednarodno nagrado BIG SEE TOURISM AWARD 2022.

Muzej premogovništva Slovenije bo ponovno odprl svoja vrata za obiskovalce v torek, 10. januarja 2023. Za ogled je potrebna predhodna najava na 031 752 418. Več informacij na spletni povezavi http://muzej.rlv.si/si/.

Prijazno vabljeni na nepozabno podzemno pustolovščino.

Objavljeno: 23-12-2022