PIHALNI ORKESTER PREMOGOVNIKA VELENJE VSTOPA V PETNAJSTO ABONMAJSKO SEZONO

Pihalni orkester Premogovnika Velenje po dveh letih premora vstopa v novo abonmajsko sezono, tokrat že petnajsto po vrsti. Štirje nepozabni večeri v izbrani družbi v Marinovi dvorani Glasbene šole Frana Koruna Koželjskega Velenje bodo prepleteni z neustavljivo energijo glasbenikov. Prvi koncert bo na sporedu že 15. oktobra letos, ko bodo gostili Policijski orkester. Novoletni koncert velenjskih godbenikov bo na sporedu 3. decembra 2022, koncert Godbe Slovenskih železnic 11. februarja 2023, abonmajsko sezono 2022/2023 pa bodo zaključili s Spomladanskim koncertom 22. aprila prihodnje leto.

Pihalni orkester Premogovnika Velenje razveseljuje poslušalce že več kot 100 let. Od začetnih težavnih prvih korakov se je orkester razvijal, ideja je postala realnost, želja resničnost. Ne glede na težak začetek, so vztrajnost, predanost, odrekanje in močna volja pripomogli, da je orkester danes promotor slovenske ustvarjalnosti, kulturne dediščine in kakovostne glasbene vzgoje ter je vzgled in navdih številnim mladim glasbenikom. Sestavljajo ga glasbeniki, ki so predani izvajanju skladb, pisanih za pihalne orkestre, priredb klasičnih del, kot tudi sodobne zabavne in filmske glasbe. Orkester se redno udeležuje različnih tekmovanj, festivalov ter gostovanj. Številni glasbeni projekti ne samo povezujejo člane in članice, ampak so tudi njihov način življenja. Vse to se odraža na vrhunskih nastopih, ki zadovoljijo še tako zahtevnega poslušalca.

Dodatne informacije o abonmajskem programu in nakupu vstopnic v prostorih orkestra v Glasbeni šoli Frana Koruna Koželjskega Velenje dobite preko 031 677 444 ali na spletni povezavi www.popv.si.

Objavljeno: 11-10-2022