Doživetje Muzeja premogovništva Slovenije Skrivnosti potopljenih vasi prejelo še mednarodno nagrado BIG SEE TOURISM AWARD 2022

Muzej premogovništva Slovenije v Velenju je v 23. letih svojega delovanja prejel že več priznanih nagrad. Posebnemu priznanju Evropskega muzejskega foruma, Valvazorjevemu priznanju, Fordovi nagradi za ohranjanje tehnične dediščine, nagradi GZS za prispevek k ohranitvi in trženju kulturne dediščine, Zlatemu grbu Mestne občine Velenje in drugimi sta se pridružila še dva –  znak kakovosti Slovenia Unique Experience ter mednarodna nagrada BIG SEE TOURISM AWARD 2022.

Butični 5-zvezdični produkt Skrivnosti potopljenih vasi – Odplujte po dragoceni košček preteklosti se ponaša z več priznanji. Poleg znaka Slovenia Unique Experience, ki mu ga je  pred dnevi podelila strokovna komisija pod okriljem Slovenske turistične organizacije, je bil s strani Centra za kreativno gospodarstvo JV Evrope, Zavoda Big nagrajen še z mednarodno nagrado BIG SEE TOURISM AWARD 2022. Nominiran je tudi za najboljši projekt (Grand Prix) v kategoriji Kreativna zgodba in identiteta kot doživetje. Gre za butično doživetje, ki temelji na digitalizaciji kulturne dediščine, vrhunski kulinariki in nepozabnih izkušnjah.

BIG SEE je najnovejša in najbolj navdušujoča platforma, ki sistematično raziskuje, ocenjuje in spodbuja kreativne projekte Jugovzhodne Evrope. Združuje 19 držav in 350 milijonov ljudi. Predstavlja edinstveno skupnost za razpravo in razvoj kulturnih, gospodarskih ter političnih vlog regije in njihov vpliv na globaliziran svet. Platformo vodi Zavod Big v okviru Centra za kreativno gospodarstvo Jugovzhodne Evrope, ki je organizator festivalov Big Architecture, Wood Icon, Creative Tourism in Month of Design.

Doživetje Velenje Undergroung je že v letu 2020 bilo nagrajeno z nagrado BIG SEE TOURISM AWARD 2020. Velenje Underground prav tako že od leta 2019 ponosno nosi znak Slovenia Unique Experience, ki smo ga v letošnjem letu v sodelovanju z Zavodom za turizem Šaleške doline obnovili in s tem dokazali, da uspešno sledimo skupni viziji Slovenije kot zelene butične destinacije.

Objavljeno: 05-10-2022