Praznični Rudar – tradicija je svetilka, ki osvetljuje pot naprej

»Kljub zahtevnim časom nas lahko prevzema ponos. S ponosom se oziramo na minule dosežke in dolgo prehojeno pot, vendar dobro opravljeno delo v preteklosti obenem pomeni obvezo za prihodnost, česar se v Premogovniku Velenje še kako dobro zavedamo,« je v uvodniku razmišljal generalni direktor Premogovnika Velenje.

»Verjamem, da vsi želimo, da bi tudi naši otroci živeli v zdravem in čistem okolju, zato vsi podpiramo zeleni prehod, toda očitno je, da vsi deležniki še niso spoznali, da ta ne bo ugoden in da si ga številni med nami verjetno ne bomo sposobni privoščiti,« pa je prepričan direktor Premogovnika Velenje.

Mednarodna znanstvena konferenca EnRe (Energy and Responsibility) se je vrnila v Velenje, na njej so bili tudi sodelavci Premogovnika Velenje. O tem smo zapisali v rubriki Z delom se vse doseže. V njen tudi o vnovičnem uspehu laboratorija za premog pri akreditaciji dejavnosti, uspešni izvedbi menjave zavornega sistema izvoznega stroja GHH ter sodelovanju pri izgradnji kolesarske povezave skozi Hudo Luknjo.

Rubriko Podjetje smo ljudje zapolnjujejo članki o strokovnem predavanju DIT o Tovarni avtomobilov Maribor, strokovni ekskurziji DIT-a na Poljsko, v njej pa najdete tudi razpis štipendij za šolsko/študijsko leto 2022/2023.

Na obisku smo bili pri sodelavcu, ki pravi »obdaj se z ljudmi, s katerimi bo vsem skupaj lepše«.

HTZ Velenje je lani posloval uspešno, o tem pišemo v rubriki Skupina Premogovnik Velenje. V njej si lahko preberete še o družbi Sipoteh, ki pozitivno zre v prihodnost, o PLP-ju, ki kljub zahtevnemu trgu in pomanjkanju surovin posluje pozitivno ter vzpostavlja novo proizvodno linijo.

Tretji čas začenjamo z glasbeno pravljico, ki se je zgodila v objemu grajskih zidov, nadaljujemo z utrinki iz športnih iger ter neverjetnem podvigu sodelavke, ki je z ekipo osvojila najvišjo iransko goro Davamand.

V praznični številki pa seveda ne sme manjkati priloga Upokojili so se ter čestitke ob 3. juliju, rudarskem prazniku.

Časopis Rudar lahko prelistate na povezavi https://www.rlv.si/casopis-rudar/2022-3/. Želimo vam prijetno branje.

Naj živi nam večno naš rudarski SREČNO!

Objavljeno: 29-06-2022