GASTRONOMSKA PUSTOLOVŠČINA V MUZEJU PREMOGOVNIŠTVA SLOVENIJE TUDI V TEM LETU

V Muzeju premogovništva Slovenije skupaj z Zavodom za turizem Šaleške doline pripravljamo gastronomsko pustolovščino, ki obiskovalce očara s pristnim rudarskim okoljem in vrhunsko kulinariko, imenovano Underground Velenje. Prvo tovrstno doživetje v tem letu je bilo v četrtek, 20. januarja 2022, sledila bodo druga.

V Muzeju premogovništva Slovenije skozi vse leto potekajo številni kulturni, izobraževalni in zabavni dogodki, zadnja leta tudi kulinarični. V jamskem delu Muzeja 160 metrov pod zemljo smo organizirali koncert svetovno znane skupine Laibach, v Ligijevem salonu je bil v sodelovanju z največjo spletno stranjo za igranje pokra na svetu PokerStars prvič v Sloveniji organiziran ekstremni turnir pokra, ki je potekal pod zemljo, tam se je pod okriljem družbe MasterCard odvilo neprecenljivo kulinarično doživetje z Ano Roš, prejemnico prestižnega naziva najboljše kuharice na svetu. Že nekaj let pa ustvarjamo odlično petzvezdično turistično doživetje Velenje Underground, ki združuje snovno in nesnovno tehnično ter kulturno dediščino Šaleške doline in jo povezuje z vrhunsko lokalno kulinariko. Obiskovalci muzeja za nekaj ur postanejo del rudarskega časovnega stroja, ki jih vrne v zgodovino pridobivanja premoga v Šaleški dolini. V najgloblji rudarski jedilnici jih čaka vrhunski štirihodni meni z izbrano vinsko ponudbo ter glasbenimi presenečenji.

Celovita izkušnja – kulinarični presežki ter ambient, ki še dodatno vzbudi najgloblje čute – je zagotovo edinstvena in vredna, da jo tudi sami izkusite. Več o doživetju na povezavi https://www.visitsaleska.si/sl/products/velenje-underground/. Za obisk je potrebna predhodna najava na 031 752 418.

Objavljeno: 21-01-2022