Zlata poroka zakoncev Goršek v Muzeju premogovništva Slovenije

Muzej premogovništva Slovenije, ki je bil ustanovljen leta 1957 na pobudo takratnega Rudnika lignita Velenje na Velenjskem gradu kot Muzej slovenskih premogovnikov in se je leta 1999 preselil v današnje avtentično okolje na Stari jašek Škale, je v soboto, 27. novembra, gostil prav posebne goste. 160 metrov pod zemljo sta si svoji poročni zaobljubi po 50 letih skupnega življenja ponovno izrekla Irena in Gregor Goršek iz Raven pri Šoštanju.

Čudovito okolje Muzeja premogovništva Slovenije sta si za svoj zlati jubilej izbrala, ker je Gregor vso svojo delovno dobo preživel v Premogovniku Velenje. Tudi po več kot tridesetih letih, odkar je v zasluženem pokoju, je v črni garderobi v muzeju premogovništva še vedno našel svoj »aufcug« pod številko 123, kamor je pred leti obešal svoja delovna oblačila, ko se je vračal iz jame. Slavljenca sta praznovanje pripravila v krogu svoje družine in sorodnikov, svečani obred pa je vodil župan Občine Šoštanj Darko Menih.

Zaposleni v Premogovniku Velenje in v Muzeju premogovništva Slovenije, v katerem v zanimivem okolju 160 metrov pod zemljo organiziramo najrazličnejše dogodke, Ireni in Gregorju iz srca čestitamo ter jima želimo še veliko zdravih in srečnih let med ljudmi, ki jih imata rada.

Objavljeno: 29-11-2021