HTZ VELENJE Z NOVO CELOSTNO GRAFIČNO PODOBO NA 53. SEJMU MOS

Premogovniška hčerinska družba HTZ Velenje se na letošnjem 53. mednarodnem obrtnem sejmu MOS v Celju predstavlja z novo grafično podobo družbe. Ravno danes pa so zagnali tudi popolnoma prenovljeno spletno stran www.htz.si. Najdete jih v hali L, na razstavnem prostoru številka 51, kjer so tokrat izpostavili svoj program izgradnje sončnih elektrarn. Družba HTZ skupaj s partnerjem HSE Invest v Prapretnem gradi trenutno največjo sončno elektrarno v Sloveniji, ki bo znašala kar 3-megavate instalirane moči.

HTZ Velenje je kot največja hčerinska družba Premogovnika Velenje posredno tudi del skupine Holding Slovenske elektrarne. HTZ ima status invalidskega podjetja, saj zaposluje več kot 50 odstotkov delavcev s statusom invalida. Podjetje odlikuje izjemen občutek družbene odgovornosti, predvsem z vidika reševanja zaposlovanja invalidov ter ohranjanja delovnih mest v Šaleški dolini in širše. Pri okolijskih izzivih so dejavni predvsem na področju obnovljivih virov energije, kjer že več kot desetletje gradijo velike sončne elektrarne, ki v njihovem prodajnem programu predstavljajo pomembno vlogo.

Družba HTZ je med drugim tudi sistemski integrator sončnih elektrarn »na ključ«. Z inovativnostjo, s strateškimi partnerstvi in kakovostnimi storitvami gradi na konkurenčnosti in prepoznavnosti v Sloveniji in na tujih trgih. Program izgradnje sončnih elektrarn zagotavlja celostno in zanesljivo ponudbo storitev – od načrtovanja, projektiranja, izgradnje in vzdrževanja sončnih elektrarn v skladu z možnostmi in željami naročnika, ne glede na moč in velikost elektrarne. Poleg omrežnih ponujajo tudi otočne sončne elektrarne (samostojni otočni sistemi različnih velikosti in moči) ter vse potrebne komponente sistemov (različni PV-moduli, razsmerniki, konstrukcije, komunikacijska in merilna oprema ter drugi materiali).

HTZ je v tem mesecu prenovil tudi celostno grafično podobo podjetja. Pri načrtovanju novega logotipa ter drugih označevalnih in komunikacijskih orodij družbe so se osredotočili predvsem na zeleno in modro barvo, ki simbolizirata ekološko in okoljsko naravnanost podjetja v prihodnje.

Objavljeno: 16-09-2021