PREMOGOVNIK VELENJE PRIPRAVLJA JUBILEJNI, 60. SKOK ČEZ KOŽO

V rudarski stan bomo sprejeli 42 novincev, čez kožo bo ponovno skočila generacija, ki je pred 60. leti skočila na prvem Skoku v Velenju.

(Velenje, 29. 6. 2021) – Premogovnik Velenje bo v letu, v katerem obeležuje 146 let in je v tem obdobju iz globin Šaleške doline izkopal že 257.718.692 mio ton premoga, izvedel jubilejni, že 60. Skok čez kožo. Ponosni smo na tradicijo, delo naših zaposlenih in lastno strokovno znanje. Spoštovanje do aktivnih in mladih rudarjev, ki že ali še bodo iz rovov globoko pod zemljo pridobivali premog za potrebe tretjine Slovenije, ter našim upokojenim sodelavcem bomo ponovno izkazali v soboto, 3. julija 2021, ob 18. uri na Mestnem stadionu Velenje, ko bomo izvedli jubilejni, 60. Skok čez kožo.

Dan rudarjev, ki ga obeležujemo 3. julija, je za vse, ki smo povezani s premogovništvom, največji praznik. Lani jubilejnega, 60. Skoka čez kožo zaradi ukrepov, povezanih s Covid-om, žal, nismo mogli izvesti, zato smo ga prestavili na letošnje leto. Kot je že običaj, bo mesto odeto v črno-zelene stanovske zastave. Tokrat bomo v rudarski stan sprejeli 42 novincev, čez kožo pa bodo ponovno skočili tudi upokojeni rudarji, ki so svoj skok prvič opravili pred šestdesetimi leti, ko je bil v Velenju izveden prvi Skok čez kožo.

Do danes smo v Premogovniku Velenje v rudarski stan sprejeli že 3.825 novincev, dijakov rudarske, strojne in elektrosmeri ter v zadnjih letih tudi inženirjev rudarstva in geotehnologije; v soboto, 3. julija, jih bomo še 42.

Praznično obarvani dan se bo začel z budnicami Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje, ob 17. uri se bodo na Titovem trgu v središču Velenja zbrali uniformirani rudarji, od koder bodo ob 17.30 pod vodstvom komandanta parade Borisa Sotlerja krenili proti stadionu, kjer bo potekala slavnostna prireditev.

* Dogodek bo potekal v skladu s priporočili NIJZ za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2. Vstop na mestni stadion je možen zgolj na podlagi izpolnjenega pogoja PCT (pogoj prebolelosti, cepljenja ali testiranja).

Objavljeno: 30-06-2021