PREMOGOVNIŠKI MUZEJ PRIDOBIL ZNAKA GREEN & SAFE in WTTC Safe Travels

Muzej premogovništva Slovenije se je odzval pobudi Zavoda za turizem Šaleške doline, da svoja prizadevanja za odgovorno in trajnostno ravnanje nadgradi z znakom GREEN & SAFE ter globalnim znakom WTTC (World Travel & Tourism Council) Safe Travels. Znaka označujeta destinacije, ki skrbno upoštevajo priporočila in ukrepe NIJZ ter sledijo priporočilom komunikacijske platforme GREEN & SAFE. Znak odgovornih potovalnih standardov je v času epidemije koronavirusa pomemben kazalnik odgovornega ravnanja. Muzej premogovništva Slovenije bo svoja vrata za vse obiskovalce ponovno odprl septembra, za večje organizirane skupine pa po predhodnem dogovoru tudi že prej. Najave sprejemajo preko številke 031-752-418 ali el. naslova trgovina@rlv.si.

Muzej premogovništva Slovenije si tudi v času negotovosti zaradi pojava koronavirusa vseskozi prizadeva za odgovorno ravnanje. Varnost je v muzeju popolnoma zagotovljena, poskrbljeno pa je tudi za visoke higienske standarde in protokole.  Vsebinsko komunikacijsko platformo in znak GREEN & SAFE je oblikovala Slovenska turistična organizacija v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, Turistično gostinsko zbornico Slovenije ter Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ), saj upoštevamo tako trajnostne usmeritve kot visoke zdravstvene in higienske standarde. Slovenija je med prvimi državami na svetu dobila potrditev, da so zastavljene smernice  odgovornega, varnega in trajnostnega turizma skladne z usmeritvami Svetovnega potovalnega in turističnega sveta (WTTC).

Kljub trenutno zaprtim vratom v Muzeju premogovništva Slovenije ne počivajo. Muzej je s 1. majem umeščen na zemljevid Alpen Adria Journal 2021–2022, ki ga najdete na povezavi https://alpen-adria.info/sl/. Poleg Slovenije sta na zanimiv način predstavljeni še Koroška in Furlanija, kar je za obiskovalce pri načrtovanju prostega časa še kako dobrodošlo. S pomočjo tehnologije Google Maps bodo turisti lahko med drugim spoznali tudi edinstvenost omenjenega muzeja.

Objavljeno: 31-05-2021