PLP sodeloval pri humanitarni pomoči prizadetemu območju Petrinje v okviru akcije Slolesa

Humanitarna pomoč potresnemu območju Petrinja, ki so jo v humanitarni akciji zbrali člani in nečlani Slovenskega lesnega združenja SLOLES, katerega član je tudi hčerinska družba Premogovnika Velenje PLP – lesna industrija, in podjetje Slovenski državni gozdovi s hčerinskim podjetjem Snežnik, je bila v sredo, 3. marca 2021, na parkirišču v kompleksu nekdanjega Novolesa v Straži pri Novem mestu simbolično predana veleposlaniku Republike Hrvaške v Republiki Sloveniji Borisu Grigiću. V imenu slovenske gozdno-lesne verige sta jo predala minister za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano dr. Jože Podgoršek in minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.

Družba PLP se je kot član Slolesa odzvala z donacijo žaganega lesa. Vsi sodelujoči donatorji so zbrali približno 300 m3 polizdelkov in izdelkov v obliki gradbenega žaganega lesa in drugih končnih lesenih izdelkov, kar zadostuje za prenovo ostrešij na več kot 20 stanovanjskih hišah.  

Humanitarni konvoj doniranih polizdelkov in izdelkov, naloženih na 9 polpriklopnikov, je po predaji odpeljal proti mejnemu prehodu Obrežje in naprej proti Petrinji.

Objavljeno: 05-03-2021