Časopis Rudar – Dva monologa ne naredita dialoga

»Dva monologa ne naredita dialoga« je naslov uvodnika prve številke časopisa Rudar v tem letu. V njem je vodja Službe za odnose z javnostmi razmišljala o neverjetni moči besed ter o pomembnosti pretoka informacij in odzivnosti, še posebej v času krize.

V rubriki Z delom se vse doseže smo zapisali o novem mejniku pri proizvodnji premoga – rekordnem napredku z enega odkopa v enem dnevu. Gre za največji dnevni napredek v vsej zgodovini delovanja našega premogovnika. Preberete si lahko tudi o delni sanaciji armirano-betonskega silosa premoga B3, testiranju mini bagra za odstranjevanje betona ter odličnem sodelovanju Fakultete za strojništvo in Premogovnika Velenje. Zaključen je zahteven projekt nadgradnje in prenosa sistema CNSE-SCADA za upravljanje porabe energentov. Imenovani so bili novi član poslovodstva PV in novo poslovodstvo družbe RGP, ponašamo pa se tudi s sodobnejšo in uporabniku prijaznejšo spletno stranjo. Objavljamo še letni poročili varnosti in zdravja pri delu ter Aktiva Rdečega križa Skupine PV.

V tokratni številki časopisa Rudar si lahko preberete o vseh ugodnostih, ki jih imajo člani Športnega društva Skupine PV ter nepremičninah, ki jih lahko kupite ali najamete.

Izobraževanje dijakov v Premogovniku v času epidemije je naslov prvega članka v rubriki Podjetje smo ljudje. V njej najdete tudi pomembne informacije o štipendiranju in zaposlovanju. Na obisku smo bili pri sodelavcu, ki verjame, da so pridnost, poštenost in vztrajnost ključ do uspeha.

V rubriki Skupina Premogovnik Velenje pišemo o projektu družbe HTZ. Lotili so se izdelave trakov za ušesa GoX.

Tretji polčas zapolnjujejo obvestila članom Kluba upokojencev Skupine PV, zahvale in oglasna sporočila ter nabor fotografij sodelavcev, ujetih v trenutku.

Časopis Rudar lahko prelistate tudi na spletni strani Premogovnika Velenje https://www.rlv.si/casopis-rudar/2021-2/. Želimo vam prijetno branje!

Objavljeno: 01-03-2021