Danes posvet Kaj pomeni predčasno slovo od premoga za slovensko elektroenergetiko in šaleško socialo

Časnik Finance danes, 30. marca 2021, med 9.00 in 12.10 pripravlja posvet z naslovom Kaj pomeni predčasno slovo od premoga za slovensko elektroenergetiko in šaleško socialo. Na okrogli mizi »Pridobivanje evropskih sredstev in socialne posledice v Šaleški dolini«, ki bo potekala med 11. in 12. uro, bo sodeloval tudi generalni direktor Premogovnika Velenje dr. Janez Rošer. Pridružili se mu bodo predsednik SPESS PV Simon Lamot, župan Mestne občine Velenje Peter Dermol, vodja Sektorja za sklade Službe vlade za razvoj in evropsko kohezijo Klemen Košir in senior manager Deloitte Gregor Skender. Pogovor bo povezoval Borut Hočevar, novinar in urednik priloge okolje in energija na Časniku Finance. Dogodek bo predvajan preko youtube kanala na povezavi https://www.youtube.com/watch?v=OYPDgIMp-Gw.

V fokusu posveta bo študija posledic opuščanja premoga, ki so jo izdelali v inštitutu EIPF in podjetju ELEK in bo na srečanju prvič javno predstavljena. Kdaj je smiselno zapreti Premogovnik Velenje? Naj z zapiranjem pohitimo ali uberemo bolj postopno pot? Kje bomo dobili elektriko? Kaj bo s šaleškim gospodarstvom? Kako močno bo socialno breme?

Ostali sodelujoči na posvetu bododržavni sekretar na Ministrstvo za infrastrukturo RS Blaž Košorok, predsednik Gospodarske zbornice Slovenije Boštjan Gorjup, direktor ELES mag. Aleksander Mervar, direktor ELEK Zvone Košnjek, raziskovalec na  Ekonomskem inštitutu dr. France Križanič, predsednik Sindikata delavcev dejavnosti energetike Slovenije Branko Sevčnikar in Andrej Šušteršič, EIMV.

V priponki je celoten program srečanja.

Program-Predcasno-slovo-od-premoga

Objavljeno: 30-03-2021