SKUPINA PV

Sporočila za medije

25.04.2012

Visok jubilej gasilcev Premogovnika Velenje

Korenine Prostovoljnega industrijskega gasilskega društva Premogovnika Velenje segajo v leto 1932. Visok jubilej bodo člani društva obeležili v sklopu dneva gasilca v petek, 4. maja, ob 18. uri v Domu kulture Velenje.
Gasilci in gasilke Prostovoljnega industrijskega gasilskega društva Premogovnika Velenje (PIGD PV) bodo častitljiv jubilej obeležili s prireditvijo, na kateri bodo zaslužnim posameznikom podelili spominska priznanja. Zbrane bodo popeljali skozi 80-letno zgodovino društva, za glasbeno popestritev pa bosta poskrbela Rudarski oktet Velenje in Harmonikarski orkester Barbara.

Premogovnik Velenje obeležuje 137-letnico delovanja in v tem obdobju so velenjski rudarji lahko spoznali, da je narava včasih še vedno močnejša od nas. Zaradi specifike dela je izjemno pomembno, da je poleg dobro izurjene jamske reševalne čete, ki skrbi za varnost zaposlenih v primeru izrednih dogodkov v podzemnem delu premogovnika, na voljo tudi dobro izurjeno gasilsko moštvo. PIGD PV danes šteje 39 članov, ki so strokovno usposobljeni za posredovanje v izrednih razmerah. Redne vaje, preventivni pregledi požarnega okoliša, opozarjanje na nepravilnosti, usposabljanje sodelavcev na Premogovniku Velenje o uporabi gasilnikov, izvedba požarnih straž in dežurstev so že stalnice društvenih aktivnosti. Njihovo dobro usposobljenost pa dodatno potrjujejo dobri rezultati, ki jih dosegajo na različnih tekmovanjih po Sloveniji. V okviru Gasilske zveze Šaleške doline delujejo kot edino industrijsko gasilsko društvo.

PIGD PV v maju čaka še ena velika prireditev. 26. maja bo v Velenju potekalo državno člansko tekmovanje, zato bodo z opremo pomagali pri njegovi izvedbi.

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas