SKUPINA PV

Sporočila za medije

13.03.2012

Abonmajski koncert Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje

Godbeniki so tokrat oder prepustili članom Big Banda Orkestra Slovenske vojske.

V okviru abonmajske koncertne sezone Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje je 7. marca v veliki dvorani Glasbene šole Frana Koruna Koželjskega Velenje potekal že 3. koncert.

Na tokratnem koncertu smo se imeli priložnost prepustiti zvokom Big Banda Orkestra Slovenske vojske, ki je, poleg velikega koncertnega orkestra, protokolarnega orkestra in komornih skupin, vse od ustanovitve leta 1996 pomemben del dejavnosti Orkestra Slovenske vojske. V zasedbi Big Banda, ki zadnji dve leti deluje pod taktirko Rudolfa Strnada, nastopajo izvrstni instrumentalni in vokalni solisti. Na gostovanjih v tujini, dobrodelnih plesih, z nastopi za Slovensko vojsko ter na koncertih za mladino so se razvili v kvaliteten ansambel. Z raznolikim programom zapolnjujejo plesne in zabavne večere na najrazličnejših prireditvah tako doma kot v tujini.

Pihalnemu orkestru Premogovnika Velenje boste lahko ponovno prisluhnili 10. maja, ko bodo prav tako v Glasbeni šoli Frana Koruna Koželjskega Velenje s pomladanskim koncertom zaključili tokratno koncertno sezono.

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas