SKUPINA PV

Sporočila za medije

12.08.2010

Skupna vstopnica za ogled premogovniškega muzeja in kopanje v Termah Topolšica

Premogovnik Velenje in Naravno zdravilišče Topolšica sta se dogovorila o poslovnem sodelovanju pri trženju in prodaji skupne vstopnice za ogled Muzeja premogovništva Slovenije v Velenju in kopanje v Naravnem zdravilišču Topolšica. Oba pogodbena partnerja bosta po dogovorjenem urniku vodila svoje goste v muzej oziroma kopališče. Odrasli bodo za ogled muzeja in triurno kopanje v bazenu plačali 15 €, otroci, dijaki in študentje 11 €, upokojenci pa 14 €.

Muzej premogovništva Slovenije v Velenju velja za najbolj obiskan slovenski podzemni muzej in za eno izmed najbolj prepoznavnih turističnih točk Šaleške doline. Na strokovnem področju sodeluje z Muzejem Velenje in Tehniškim muzejem Slovenije. Eden od ciljev muzeja sta njegovo močnejše vključevanje v turistično ponudbo SAŠA regije in nenehno dopolnjevanje ponudbe in v doseganje tega cilja spada tudi novo poslovno sodelovanje s Termami Topolšica.

Poslanstvo muzeja je prenašati navdušenje do rudarskega poklica na obiskovalce, hkrati pa negovanje starih rudarskih vrednot: spoštovanja, tradicije, zaupanja, solidarnosti. Muzej ohranja znanje iz premogovniške dejavnosti, pozitivno promovira premogovništvo in Premogovnik Velenje, ob tem pa s stalnimi zbirkami na površini, občasnimi razstavami in različnimi dogodki ponuja tudi kulturne vsebine, kot so otroške delavnice, predavanja, gledališke ali glasbene predstave.


 

Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas