SKUPINA PV

Sporočila za medije

18.12.2018

Zamenjava poškodovanega dela z novim v šestem bloku TEŠ

Ekipa tehnikov in vzdrževalcev Termoelektrarne Šoštanj nadaljuje z odpravo okvare, ki je nastala  na šestem bloku in zaradi katere je obratovanje bloka ustavljeno. Ugotovili so, da bo potrebno zamenjati poškodovane dele hidravličnih pogonov ventilov.  

Vzdrževalci TEŠ bodo po dobavi potrebnih rezervnih delov opravili zamenjavo poškodovanega dela z novim, med tem pa bo šesti blok miroval. Ker je po letnem načrtu obratovanja in vzdrževalnih del za december že načrtovana ustavitev tega bloka, in sicer od petka, 21. decembra, bo blok miroval tudi med božično-novoletnimi prazniki. Ekipa TEŠ bo tako v času praznikov izvedla vsa načrtovana vzdrževalna dela, šesti blok pa bodo znova pognali v obratovanje predvidoma 3. januarja 2019. 

Okvara na šestem bloku zaradi hitrega in uspešnega ukrepanja gasilcev in vzdrževalcev  ni povzročila večje materialne škode, celotni stroški pa bodo znani po nakupu in montaži poškodovane opreme. Oskrba s toploto v Šaleški dolini v teh in naslednjih prazničnih dneh je zagotovljena z obratovanjem plinskega bloka in petega bloka TEŠ.

Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas