SKUPINA PV

Sporočila za medije

12.10.2018

PV Invest odprodaja Staro elektrarno

Hčerinska družba Premogovnika Velenje PV Invest odprodaja Staro elektrarno, ki v slovenskem prostoru velja za industrijski arhitekturni biser in letos praznuje 90. obletnico začetka delovanja. Javni razpis za objekt s pripadajočimi zemljišči je bil danes, v petek, 12. oktobra 2018, objavljen v Uradnem listu RS.

Premogovnik Velenje je na spletni strani družbe na naslovu http://www.rlv.si/si/dezinvestiranje/1352 objavil razpisno dokumentacijo za prodajo objekta Stara elektrarna s pripadajočimi zemljišči, ki je v lastni družbe PV Invest. Rok za oddajo ponudb je 27. november 2018. Dodatne informacije na naslovu natalija.sovic-jelenko@pvinvest.si.

Termoelektrarna Velenje, ki jo domačini imenujejo kar Stara elektrarna, letos praznuje 90-letnico svojega nastanka. V svojih 42 letih delovanja je imela pomembno zgodovinsko vlogo pri energetskem razvoju celotne države, svoja vrata pa je zaprla leta 1970. Od takrat naprej je objekt z zemljišči v skupni izmeri skoraj 5.000 m2 neizkoriščen. 

V zapuščenih industrijskih prostorih Stare elektrarne se je odvilo kar nekaj zanimivih dogajanj, med drugim je akrobatska skupina Dunking Devils posnela videospot Tovarna zabijanja z namenom, da bi zapuščeni prostori v Sloveniji ponovno oživeli. Koreograf Željko Božič je s Plesno skupino Kazina posnel kratek plesni film z naslovom Letter, ki je na socialnih omrežjih obkrožil svet.

Poslovno prestrukturiranje Skupine Premogovnik Velenje se izjava že dlje časa in zajema odprodajo naložb in ukinitev dejavnosti, ki niso v povezavi z osnovno dejavnostjo pridobivanja premoga. 

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas